Saturday, June 14, 2025
Home » কঠাল বাৰু আপোনাৰো প্ৰিয় নেকি?

কঠাল বাৰু আপোনাৰো প্ৰিয় নেকি?

এই ফল বিধ কিমান গুনৰ বিষয়ে জানিলে আপুনিও হৈ পৰিব আচৰিত!

by Abhilasha das kalita
0 comments

কঠাল সকলোৰে বাবে উপকাৰী। বিশেষকৈ ডায়েবেটিচ, হৃদরোগ, ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে আৰু শৰীৰৰ ভিটামিনৰ অভাৱ পূৰণত কঁঠাল অতি উপকাৰী।

কঠালৰ গুনাগুন:
উচ্চ ভিটামিন-
কঁঠালত ভিটামিন এ, বি, সি, ই আৰু কে যথেষ্ট পৰিমাণে থাকে।
উচ্চ খনিজ পদার্থ:
কঁঠালত কেলছিয়াম, ফ’ছফৰাছ, পটাছিয়াম আদি খনিজ পদার্থ থাকে।
কম গ্লাইসেমিক ইণ্ডেক্স:
কঁঠালৰ গ্লাইসেমিক ইণ্ডেক্স কম হোৱাৰ বাবে ই ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ বাবে ভাল।
হৃদৰোগৰ বাবে উপকাৰী:
কঁঠালত থকা পটাছিয়াম হৃদরোগৰ বাবে উপকাৰী।
ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে উপকাৰী:
কঁঠালত থকা ফাইবার ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে উপকাৰী।
কঠালৰ অপকাৰীতা:

অতিৰিক্ত সেৱন:
কঁঠালৰ অতিৰিক্ত সেৱনে শৰীৰত শৰ্কৰাৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
আলগা হোৱা:
কঁঠাল খাদ্যত হজম কৰাত অসুবিধা হ’ব পাৰে।
আৰু কিছুমান লোকৰ বাবে অতি অপকাৰী:
কঁঠাল কিছুমান লোকৰ বাবে অ্যালার্জীৰ কাৰণ হ’ব পাৰে।

উপসংহাৰ:

কঠাল খাদ্যতীয় গুনাগুণত সমৃদ্ধ। কঁঠাল খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। কিন্তু ইয়াৰ অতিৰিক্ত সেৱন বা কিছুমান লোকৰ বাবে অপকাৰী হ’ব পাৰে, গতিকে উপযুক্ত পৰিমাণত সেৱন কৰা উচিত।

You may also like

About Us

Assam Talks is an Indian Assamese-language news channel based in Guwahati.

Feature Posts

Guide Map